İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Uluğbey İlkokulu

Nis

23 Nisan 1920 TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü kutlu olsun. Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramda 1. sınıf öğrencilerimiz bayram videosu hazırladılar. Emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

(Video başlığına ya da alttaki linke tıklayarak geniş ekranda izleyebilirsiniz.)

Youtube linki

Nis

2 Nisan tüm dünyada otizm hakkında insanları bilgilendirmek ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla BM tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" ilan edilmiştir. Bu özel gün kapsamında öğrencilerimiz farklılıklarımıza (renklerimize) vurgu yaptılar. 2-A ve 2-D sınıflarından etkinlik örnekleri:

Mrt

Trafikte yaya güvenliğini sağlamak amacıyla 30 Mart günü tüm Türkiye'de "kırmızı çizgi" ile yaya geçitlerine çizgi çekildi. Bayrampaşa ilçemizde yapılan farkındalık etkinliği okulumuz etrafındaki yaya geçidinde yapıldı. Etkinliğe ilçemiz kaymakamı, belediye başkanı, milli eğitim müdürü ve emniyet mensupları katıldılar.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklâl Marşı'mızın 100. yıl dönümünü ülke olarak kutluyoruz.

Marşın güftesi: Mehmed Âkif Ersoy

Bestesi: Osman Zeki Üngör

Bu kapsamda okulumuz öğrenci, veli ve öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. Aşağıda bu etkinliklerden 1-B ve 3-E şubelerine ait örnek videolar sunulmuştur.